Tenniskids

tenniskids logo medium

 

knltb tenniskids met bal

 

Blauw, rood, oranje en groen
Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

2018 leeftijdentabel tenniskids

 

Blauw
Blauw is NIEUW en zal vanaf april 2017 worden toegevoegd.

Tennis had nog geen aanbod voor de jongste jeugd, maar daar komt snel verandering in. In het voorjaar van 2017 start Tenniskids Blauw, voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Met verschillende eenvoudige oefeningen kunnen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden ontwikkelen!
Voor kinderen in de kleuterleeftijd is een rally spelen nog een grote uitdaging, maar het is een prima leeftijd om basale vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien komen ze zo al op jonge leeftijd in aanraking met de tennisclub en merken ze hoe leuk en gezellig het is om bij een vereniging te tennissen.

 

Rood
In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

rode baan

 

Oranje
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

oranje baan

 

Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10 t/m 14 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

groene baan

 

Geel
Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.Met sportieve groeten,
Het All-in Tennis Academy Team